Steinerkoulu Elias

Elias Koulun brändi-ilme

LÄHTÖTILANNE

Steinerkoulu Elias kipuili vähenevien aloittavien opiskelijoiden kanssa. Steinerkouluna Eliaksellakin oli sinänsä sisältö ja brändin oma dna vahvasti jo olemassa. Nyt tarvittiin vain brändin kirkastusta, brändin astumista 2020-luvulle ja sen kommunikoimista. Brändin vanha ilme nojasi vahvasti ulkoasultaan Steiner-koulu perinteeseen, joka kauniisti sanotusti on melko vanhahtava ja retromainen.

LUOVA LÄHESTYMINEN

Steiner-koulu Elias sijaitsee vanhassa Eirassa Helsingin ytimessä. Kouluun hakee oppilaita ympäri Helsingin. Jotta Elias-koulun tarina ja argumentit olisivat autenttisia, haimme totuuspohjaa haastattelemalla koulun henkilökuntaa ja opettajia.

Logo sai uuden modernimman asunsa – se sai selkeämmän ja helpommin hahmotettavan muotokielen. Värit saivat inpiraationsa Steineropetuksessa vahvasti mukana olevasta väripaletista ja typografiassakin haluttiin noudattaa selkeää linjaa pienellä leikkisällä kulmalla varustettuna. Taiteen ja käsillä tekemisen ollessa yksi tärkeimmistä elementeistä opetuksessa, luotiin sarja Matisse-henkisiä graafisia muotoja käytettäväksi ja yhdisteltäväksi

vapaasti erilaisiin lopputuotteisiin. Muotoihin liittyy myös paljon Steineropetukseen liityvää symboliikkaa.

KAMPANJA

Markkinointiviestintää tehtii rajallisin panostuksin, mutta tarkasti kohdentaen. Luova ideamme oli lyödä hynttyy yhteen Suomen parhaiden freestyleräppäreiden eli Lyömättömien kanssa. Kutsuimme heidät Elias-kouluun päiväksi tutustumaan ja he joutuivat freestailamaan oppilaiden nostamia koulun arvoja luokissa. Tästä syntyi freestyle -henkinen musiikkivideo mainosmateriaaliksi. Tästä leikattiin lyhyempiä pätkiä kohdennettuun mainontaan.

PHOTOS

Kysy lisää projektista

Account Director, Co-Founder

— Janne Tarvonen

janne.tarvonen@kauas.fi
040 8401718